Затварянето на булевардите „Руски” и „Васил Априлов”, както и ул. „Иван Вазов” се отлага, но  не повече от седмица. Заради дейностите по пробива на Централна гара и изграждането на подземната мрежа се очаква движението по трите основни улици да бъде ограничено от днес – 1 юли.  Все още обаче от Община Пловдив не са получили проекта за временна организация.

„Доколкото разбрахме от фирмата изпълнител „Трейс” имат съгласуван проект с КАТ за временна организация, като го очакваме в ОКТ. Когато дойде при нас и го одобрим ще се пристъпи към поетапното затваряне, вероятно това ще е към края на другата седмица”, заяви шефът на ОКТ Георги Стоилов. Това, което се знае, че целият бул. „Васил Априлов” от ул. „Любен Каравелов” до Централна гара ще бъде затворен за движение,  а бул. „Руски” ще се затворя на етапи. В даден момент обаче и там движението до кръстовището с „Любен Каравелов” ще бъде преустановено и в двете платна.

Засега движението  по бул. „Христо Ботев” няма да се преустановява напълно по време на целия проект за пробива.  Той трябва да приключи до средата на 2024 година. Все още  обаче не се знае какво ще се случи с Бетонния мост и т.нар. му  реконструкция – кога ще бъде повдигането от НКЖИ, както и как ще се отрази на движението.

След 1 юли: Затварят два основни булеварда заради пробива на Централна гараОчакват се сериозни затруднения в трафика