С много шум и колорит започнаха празненствата на абитуриентите от випуск 2024 в Пловдив. Тази вечер своето завършване отбелязват учениците от Професионална гимназия по хранителни технологии и техника. Те ще празнуват в хотел "Санкт Петербург".

Завършващите тази година заложиха на официална визия и не изневериха на традицията да се появят с екстравагантен превоз.  Лъскави и модерни автомобили бяха предпочетени от повечето младежи, но Янко Стоянов не беше един тях. Той бе докаран в кофа на багер.

"Аз съм селско момче и не исках да давам пари за скъпи коли. Момчето, което шофираше, е мой приятел и затова реших с него да дойда", каза Стоянов пред TrafficNews.

Той поясни, че изборът на транспорт показва личния стил на всеки един от завършващите. Абитуриентът вече е решил с какво ще се занимава в бъдеще, като мисли да влезе в бизнеса с климатици. 

Нежната Дечка Дечева пък бе докарана от тежкотоварен автомобил. Посланието, което отправя с тази хрумка към хората, е да не взимат себе си и живота твърде насериозно, а вместо това да се забавляват. 

Напук на традициите се появи и Десислава Желязкова, която стъпи на червения килим пред хотел "Санкт Петербург", облечена в костюм. Да вземе това решение всъщност се оказва фактът, че не е успяла да си хареса нито една рокля. 

"Не се водя по тенденциите. Дори не съм се запознала какви са те", каза с усмивка младата абитуриентка. Тя завършва ПГХТТ и ще продължи пътя на образованието си в Медицинския университет.

 Абитуриентите тази година масово заложиха на дълги тюлени рокли или в тъмна гама, или в меки пастелени цветове. Кавалерите пък се обърнаха към класическата визия. Изключения бяха тези, които бяха облекли спортни панталони или дънки.