Община Пловдив пусна обществена поръчка с директно договаряне за ремонт на покрива на ОУ „Душо Хаджидеков”. Фирмата, която ще бъде поканена да сключи договор с градските власти, е асеновградската „Запрянови – 03”. Ремонтните дейности са с прогнозна стойност от 390 хил. лева без ДДС.

В мотивите е записано, че в резултат на масивен пожар е унищожена цялата покривна конструкция на основната сграда на ОУ "Душо Хаджидеков".  Причините за настъпилото събитие от извънреден характер, които възложителят не е могъл да предвиди, все още се уточняват. В случая, с оглед започващата на 15 септември 2022 г. - Нова учебна година, за Община Пловдив е необходимо неотложно възлагане на поръчката поради изключителни обстоятелства и не е възможно да бъдат спазени сроковете, включително съкратените, за открита, ограничена процедура или състезателна процедура с договаряне.

Необходимо е веднага да започне работата по разчистване на покрива на сградата, както и предприемането на всички необходими действия за спешното възстановяване.

До 19 септември фирмата трябва да предостави  оферта и да се сключи договора. Все пак има 14-дневен срок за обжалване, което означава, че ако няма жалби то дейностите може да стартират в началото на октомври.

Припомняме, че родители започнаха дарителска кампания за набирането на средства. Отделно застраховката трябва да поеме част от щетите по унищожения покрив.

Родителското настоятелство на ОУ „Душо Хаджидеков” с дарителска акция за ремонта на училището