300 лева ваучер, който може да се използва в срок на един месец – това предлагат в замяна на пловдивчанката, чиито изследвания бяха сгрешени, а стресът за нея беше голям. Припомняме, че пловдивска лаборатория изкара напълно здрава пловдивчанка болна от диабет, а за да разкаже за абсурдната случка, с TrafficNews се свърза потърпевшата Десислава Господинова.

На 11 януари тя е посетила лаборатория "Синево" в Тракия, за да пусне изследвания, показващи дали жената страда от диабет или не. Кръвните изследвания е трябвало да установят нивото на кръвната захар чрез изследване на гликиран хемоглобин, който показва среднодневните нива на кръвната захар за последните 3 месеца. 

Показателите, които са излязли след първото изследване са 8.24, които отговарят за човек, болен от диабет тип. Тогава Господинова изпада в паника и започва да търси мнения от доктори, които и предназначили лечение.

Жената обаче решава да не предприеме необходимото лечение за поставената диагноза тип 2, преди да се убеди, че наистина е болна, тъй като се е усъмнила в истинността на изследванията.

Причината за това е последващи изследвания, които показали коренно различен резултат, а именно  4,75, което значи, че резултът на жената е абсолютно в норма и няма нищо общо с предния.

Тогава жената започва да търси причината в грешните резултати, както и отговор на въпроса защо никой от служителите не се е свързал с нея, за да й каже за сгрешената диагноза, знаейки за проблема.

„Стресът, нервите, безсънието и всички психични, физически и финансови травми, които лабораторията ми нанесе ми докараха нервен срив. Фактът, че щях да се подложа на медикаментозно лечение, което можеше да доведе до сериозно и животозастрашаващо състояние за живота ми ще бъде отнесен към моите адвокати в съда”, разказа още жената.

След като жената отива на място, за да попита какъв е проблемът, от лабораторията й обясняват, че са били наясно с проблема, но не са й отговорили защо не са се свързали с нея още в момента, в който са разбрали.

Обяснението за грешния резултат е, че машината била развалена и имало нова лаборантка. След случката, жената е получила извинение от лекаря, който бил в лабораторията – др. Павлов, като й е предложил безплатно изследване заради причиненото неудобство.

TrafficNews потърси становище по казуса от въпросната лаборатория на 25 януари, но такова ни бе отказано, тъй като към този момент вървяла проверка по случая. На жената пък обяснили, че в 7-дневен срок ще отговорят писмено на писмо, което тя е отправила до тях, но това не се случва. Вместо това на осмия ден Господинова получава обаждане, в което получава предложение за извънсъдебно споразумение.

Пловдивска лаборатория изкара напълно здрава пловдивчанка болна от диабетГрешен резултат предизвика истински кошмар в живота на Десислава Господинова

На телефона е Виктор Андреев, който е главен мениджър на лаборатории „Синево”. За да не завежда иск срещу тях, г-н Андреев предлага ваучер на стойност 300 лева, който може да се използва в срок на един месец.

Жената обаче не се е съгласила, тъй като 300 лева не са дори и една трета от разходите, които е похарчила за последвали изследвания, консултации и закупуване на лекарства след излизането на грешните резултати.

Последвала и среща с регионалния координатор - Пунктове за пробонабиране Ивелина Налбантова, която е предложила на Господинова, да предостави всички касови бонове от закупените неща, за да бъдат разходите й покрити и да не се стига до внасяне на иск, но и това предложение е било отхвърлено, като вместо това Господинова е поискала писмено обяснение на ситуацията, което да й бъде изпратено на имейл, но такова и до ден днешен не е получила, въпреки че и е било обещано. При срещата, е било обяснено на Господинова, че грешката в резултата е била вследствие на развалени реактиви. 

Господинова е твърдо решена виновните за случилото се да понесат отговорност.