Прокурорската колегия на ВСС избра Ваня Христева да поеме задълженията на окръжен прокурор на Пловдив. Решението за нейното назначение е взето днес като тя е избрана за изпълняващ функциите административен ръководител на Окръжна прокуратура - Пловдив.

Постът остана свободен, след като Румен Попов бе избран за зам.-апелатичен прокурор в Пловдив. Всъщност до момента Христева изпълняваше длъжността на заместник – апелативен прокурор на Пловдив.

Ваня Христева е завършила специалността „Право“ във ВСУ „Черноризец Храбър“ – гр. Варна. Има юридически стаж от 22 г., който е само в съдебната система. Първоначално е работила като съдебен кандидат в Окръжен съд – Стара Загора, била е следовател в

Окръжните следствени отдели в гр. Стара Загора и в гр. Пловдив, след което е била прокурор в Районна прокуратура – Пловдив, Окръжна прокуратура – Пловдив и Специализираната прокуратура, гр. София. Ваня Христева е избрана за и.ф. окръжен прокурор на гр. Пловдив по предложение на административния ръководител на Апелативна прокуратура – Пловдив – Тодор Деянов.

Избраха Румен Попов за зам.-апелативен прокурор на ПловдивДосегашният окръжен прокурор на Пловдив има 21 година стаж като магистрат