Учениците в Професионалната гимназия по архитектура и строителство "Арх. Камен Петков" и Професионалната гимназия по туризъм остават в клас, въпреки, че и в двете училища са получени мейли със заплахи за поставени бомби. Ръководствата на двете учебни заведения са извършили проверка в класните стаи, но е взето решение учениците да не се евакуират, за да не се нарушава учебния процес. 

"Учим си редовно, не сме притеснени. това са фалшиви сигнали, вероятно свързани с предстоящите избори" , коментираха гимназисти от училището по туризъм. 

Съучениците им от Строителния обаче не са толкова спокойни и смятат, че часовете трябва да бъдат прекъснати. "Всичко е възможно, тези заплахи не бива да се подценяват", заяви десетокласник от гимназията пред наш репортер. 

Учебните занятия в Математическата гимназия също са прекъснати, а учениците от първа смяна бяха евакуирани, след получаване на заплахата. 

Подобна е и ситуацията в училище "Патриарх Евтимий", където също е взето решение да се спрат часовете. 

Днес кметът на града Здравко Димитров обяви петък за неучебен ден. Освобождаването на учениците се налага във връзка с непредвидената ситуация, създала се през последните няколко часа за получени заплахи за бомби  в училищата. Решението как да се процедира с учебния процес до края на днешния ден ще вземе всеки директор.