Хората, пътуващи с автобусен транспорт от Брестовица до работните си места в Пловдив, тази сутрин са останали на празна спирка. Рейсът на "Хеброс бус", изпълняващ курса, така и не е дошъл. 

За това сигнализираха жители на Брестовица в редакцията на TrafficNews. 

"Не стига, че си правят каквото искат с разписанията и редовността на автобусите, ами вече и въобще не идват", коментират хората. Хората са ужасени, че автобусния превоз ще бъде напълно преустановен. 

Тази сутрин чакащите на спирката се групират и си викат таксита, но това излиза непосилно скъп вариант за движение между Брестовица и Пловдив. 

"Никой нищо не ни казва, просто започват един по един автобусите да отпадат", посочва жител на Брестовица. 

Наш репортер се свърза с автогара "Юг" за повече информация, откъдето ни препратиха към диспечер. Жената, която не се представи, отрече категорично автобусите между Пловдив и Брестовица да са спрени. 

"Нямаше автобус сутринта, защото е закъсал. Имаше технически проблем", каза тя и на въпрос дали ще се спазва т.н. временно ново разписание и ще има обслужващи курса автобуси тя потвърди, че се касае за единичен случай. 

Припомняме, че проблеми с автобусния транспорт от и за Брестовица има от седмици наред, а жители на населеното място коментират, че това възпрепятства работното ежедневие на десетки хора.