За девета поредна година студентският съвет при Университета по хранителни технологии в Пловдив организира кампанията "Празнувай отговорно!". Инициативата е по случай 8 ми декември – студентския празник и стартира след тежък инцидент, при който студенти изгубиха живота си. За това припомни председателката Лидия Георгиева.

Тази година кампанията се провежда под мотото: „Празнувай отговорно! Не карай пил!“ и се подкрепя от актьора Наум Шопов, дуета Торино и Пашата, фотомодела и актриса Диляна Попова и поп певеца Ивайло Колев. Зад инициативата застават още Националното представителство на студентските съвети, Български Младежки червен кръст, кметът на Пловдив Костадин Димитров. Активно се включват и пловдивските университети.

„Кампанията отправя призив към студентите да не шофират след употреба на алкохол или упойващи вещества и да подходят отговорно към себе си и околните. Нашето желание е този апел да достигне до възможно най-много млади хора“, заяви Лидия. Тя благодари на предходните студентски съвети, изградили кампанията и успели да я превърнат в национална.

КАТ- Пловдив ще разпространи видео, а студентите ще раздават специално изработени за кампанията стикери в града.