Ремонтът на бул. „Хаджи Димитър” рязко спря, сигнализираха читатели нa TrafficNews. Проверка на наш репортер преди обяд установи, че на място освен охраната и няколко багера, няма нито един работник.

До момента  от фирмата изпълнител „София асфалт” са подменили подземната комуникация в южното платно,  като и са сложили първите слоеве асфалт заедно с бордюрите. Нито пешеходните зони са завършени, нито други част от едното платно. Средната ивица, която е частта с озеленяване също не е пипана, като на места тя се използва за струпване на земната маса.

Очаква се, когато се завърши южното платно, да бъде пуснато движението, а фирмата да се прехвърли от северната част, където се извършва движението в момента.

По време на първата копка през септември 2022-а,  строителите дадоха смела заявка, че ще приключат с ремонта до края на годината.  Два месеца от 2023-а те все още не са и преполовили ремонта.  Срокът за изпълнение на бул. „Хаджи Димитър” е 240 дни, който  в календарни дни изтича през април. Договорът обаче е до края на 2023 година, като сроковете за строителството са спирани няколко пъти заради дейности на ЕВН и други външни изпълнители.

Самата улица вече се използва за движение от живеещите в района, като десетки коли дори паркират по асфалтираната улица. 

От Община Пловдив обясниха, че от компанията в момента са прехвърлили служителите си и техниката на друг обект в Пловдив, който се изпълнява по „Региони в растеж”, където сроковете са към края.

Същата компания ще ремонтира и разшири ул. „Царевец”, чийто договор е подписан преди дни и срокът от 240 дни е започнал да тече. Там се очаква и развръзката около прекарването на тръбите по проекта на ВиК за Южния обходен колектор. Тогава ще се вземе и решение как да бъде направена реконструкцията.

Положиха първия слой асфалт на южното платно на „Хаджи Димитър"Работата по северното платно ще започне след като реорганизират движението

Строителят на бул. „Хаджи Димитър” взе и ремонта на ул. „Царевец” за 4 млн. лева„София асфалт” и „Вейл конструкции” са събрали внушителните 99,96 точки в поръчката