Безпрецедентни мерки за сигурност са въведени преди сесията на Общинския съвет на която ще се гледат предложенията за финансиране на стадионите на Ботев и Локомотив. Пред местния парламент са се събрали привърженици на двата отбора, като те са отделени от жандармерия и полицията от двете страни на входа на Общинския съвет.

Органите на реда са затворила улица „Авксентий Велешки” за движение, като всеки гражданин, който влиза в зоната бива записван от униформените служители.

Малко преди влизане в сградата, феновете обявиха своите представите, които ще вземат участие в сесията. Останалата част от агитките на двата отбора, останаха пред местния парламент. На сесията присъства и кметът на Пловдив Здравко Димитров.

В 9:00 часа започва сесията на Общинският съвет в Пловдив, на която ще се реши как да бъдат финансирани двата стадиона на пловдивските грандове Ботев и Локомотив. Сесията се очаква да бъде изключително разгорещена, като за първи път на нея се очаква масирано фенско присъствие от страна и на двата тима.

До този момент има едно официално внесено предложение от кмета Здравко Димитров, което е за осигуряването на 22,5 млн. лева за Колежа. В началото на седмицата той заяви,че ще го изтегли, като това е възможно в началото на сесията.

Другият вариант е то да бъде преработено в движение. Както TrafficNews писа се подготвя предложение от страна на ГЕРБ, което е за равно финансиране на двата обекта по 16,3 млн. лева. Общата сума от 32,7 млн. лева трябва да бъде разпределена в три бюджетни години по 10 млн. лева.

За Колежа средствата ще бъдат за цялостно завършване на Етап 1 плюс козирка над целия стадион. За Лаута парите ще са за индексация на сегашния договор плюс втория етап за централния сектор и вертикалната планировка.

Освен това ще бъде сформирана и комисия, която да направи одит на извършените дейности по стадион „Христо Ботев”, която и да следи разходването на средства за в бъдеще.