Разследващ полицай от Икономическа полиция е бил арестуван, след като е откраднал 26 000 лв. , иззети като веществени доказателства. 

Днес Районна прокуратура – Пловдив е привлякла като обвинянеим Ненсислав Велчев /32г/. Установено е, че в периода 5 ноември 2021 г. - 22 май 2023 г. докато е бил старши разследващ полицай в сектор „Разследване на икономическа престъпления“ при ОД на МВР – Пловдив, е присвоил сумата от 26 000 лева, представляващи веществени доказателства  по досъдебно производство по описа на отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР –Пловдив, поверени му да ги пази. Така дознателят е извършил престъпление по чл. 201 ал. 1 от Наказателния кодекс.

В началото на месец ноември 2021 г. Велчев взел от трезора на сектор „Икономическа полиция“ сумата от 26 000 лева. Парите били иззети като веществени доказателства по досъдебно производство, по което той водел разследването. Впоследствие, след като досъдебното производство е било прекратено,  наблюдаващият прокурор от Районна прокуратура – Пловдив с постановление разпоредил връщането на парите собственика им. Полицаят не върнал сумата и давал уклончиви отговори защо не е изпълнил разпореждането на наблюдаващия прокурор. На 22 май 2023 г. Велчев е напуснал системата на МВР по собствено желание. 

В хода на извършена проверка по случая бившият дознател е бил призован в сектор „Икономическа полиция“ да даде обяснения за липсата на парите. Вместо това, на 30 май 2023 г., той се опитал да напусне страната в посока към Нидерландия, но е засечен на летище София и задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Днес, 31 май 2023 г., Ненсислав Велчев е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Пловдив. Действията по разследването продължава.