Автомобил на известен таксиметров бос в Пловдив бе запален снощи в Пловдив. Таксито, което изгоря до основи тази нощ в Кючука е собственост на Йордан Йорданов. Неизвестният, към момента, подпалвач е драснал клечката на една от гумите, смята потърпевшият.

Припомняме, че инцидентът стана около 23:00 часа. Такси е пламнало, а огънят се е прехвърлил и на още една кола в съседство. По информация на полицията жълтата кола е напълно унищожена. Към момента не е ясна причината за пожара.

Такси избухна в пламъци в Кючука тази нощИнцидентът е станал пред т.нар.  Юбилейния блок в квартала

Според собственика на таксито, колата е запалена умишлено. По идентичен начин бе направен опит да бъде запалена друга кола на Йорданов – мерцедес през 2019 година. Тогава обаче заради обилен дъжд пламъците не бяха обхванали купето на автомобила.

Подпалиха колата на пловдивски таксиметров бос, било за отмъщение СНИМКИ и ВИДЕОЙорданов твърди, че поръчката е дошла от бившата му и Балимеза

Йордан Йорданов, който е собственик на две таксиметрови фирми под тепетата, смята, че колата му е запалена умишлено.

„Около 18:30 часа се прибрах и паркирах под дърветата пред блока на улица „Македония 91”. Около 23:30 часа ми се обадиха съседи, че колата гори. Всичко бе в пламъци, които обхванаха и опела на комшията. Личи си, че огънят е тръгнал от предна лява гума. Аз предполагам, че е залята със запалителна течност. Именно отляво е най – засегната колата”, каза пред наш репортер Йорданов.

Действително си личи, че първа е изгоряла лявата половина на таксито. Още снощи на място е имало екип на полицията, а днес сутринта разследващи са посетили местопроизшествието. Следобед Йорданов ще даде показания в Първо районно.

Пред наш репортер таксиметровият бос бе категоричен, че в основата на палежа стои конкурент от бранша.

„От Коледа насам моите две фирми – „ТК Виватранс Груп” ЕООД и „ТК Еуротранс Груп” ЕООД се обединихме с още две компании, които до преди месеци бяха под ръководството на Стефан Балимезов. В момента тези две фирми – „Арт Пейн” ЕООД” и „Ед Пи Индустриал”ЕООД са на Стефан Малинов. Ние се обединихме в един офис и заедно си вадим общинските разрешителни. Много таксиметрови водачи напуснахме фирмите на Балимеза и дойдоха при нас. За мен съм поръчан именно заради това”, заяви Йордан Йорданов. Той добави, че не един път е бил заплашван и обиждан от Балимеза.

„През 2019 година още подозирах Балимеза, че е поръчал палежа на мерцедеса ми. Тогава пак имаше запалителна течност и пак огънят бе тръгнал от предна лява гума. И към този момент извършителят е неизвестен, а Балимеза дори не бе викан на разпит”, допълни Йорданов.

Запаленото такси е напълно унищожено. Пламъците са изпепелили таблото, таблета и апаратите. Жълтата кола е със сключено каско, но не и другият засегнат автомобил.

„Съсед, който бе паркирал до Данчо, е излизал вечерта. Той пръв е видял пожара. Бързо е преместил колата си и е повикал пожарната. Огнеборците загасиха пожара. Моята щета не е малка, но поне спасихме цялата кола. Ясно се вижда, че огънят от предната лява страна”, разказа пред наш репортер потърпевшият собственик на опела.

Йордан Йорданов е от години в таксиметровия бранш. В продължение на 4 години той управлявал две дружества, предлагащи таксиметрови услуги - „Вивант груп“ и „Желон“. През 2015 година обаче в дружествата влиза Икономическа полици и данъчни, които установили данъчни измами в размер на 1 230 204 лева. Йорданов не е подавал годишни данъчни декларации, не е регистрирал дружествата по ДДС, не плащал корпоративен данък.

Йорданов бива осъден на затвор, като преди да бъде арестуван прехвърля фирмите на бившата си приятелка и брат й. По времето, когато е бил зад решетките се разделят с Красимира, а тя влиза в схема с Балимезов. Двамата започват да въртят бизнеса на Йорданов, прехвърляйки фирмите на други лица.