Жената, починала в пожар в Кючук Париж, не е била бездомна. Мария не е останала на улицата, а напротив – квартирата й е била на 150 метра от павилиона, където е работила. Това разказа за TrafficNews Юлиян – собственик на будката за вестници.

Както по-рано писахме, тялото на жена бе намерено в опожарен павилион за вестници. Инцидентът е станал тази нощ на улица „Михалаки Георгиев”.

Починалата в пожар пловдивчанка прекарала нощта в павилиона, газова бутилка в основата на трагедиятаМария не е била добре здравословно

И към този момент пловдивчанинът е озадачен какво е правила Мария през нощта в павилиона. Мъжът е категоричен, че до момента тя не е прекарвала и една нощ в постройката.

„Днес дори заведох полицията в апартамента й, прозорците бяха отворени. Мария работи при мен в края на септември. Преди по-малко от месец се разболя от COVID и си остана вкъщи. На работа се върна във вторник. След заболяването жената не беше същата. Имаше параноя, че някой иска да я обере. Постоянно гастролираше от дома си до павилиона, дори снощи около 19:00 часа е била забелязана да влиза вътре”, разказа Юлиян. Той добави, че Мария отваря будката около 8:00 часа, преди това в 5:00 доставчикът е заредил новите вестници и списания.

„Около 14:00 часа Мария си отиваше и не се връщаше. Не е спала до сега там. Не мога да си обясня каква е причината за това. Снощи продавачка от близък обект я е видяла да седи вътре, светила си е със свещ. Категорично причината за пожара не е от газовата бутилка, защото не бе заредена. Оказва се, че при пожара вратата на павилиона е била отворена. За мен Мария е получила инфаркт или инсулт, тъй като е била на земята и не опитала да избяга. Нещо се е случило и тя не е била в съзнание. С нея си отиде обяснението какво и защо е била в будката”, каза още пловдивчанинът.

Мария е родом от Велико Търново, разведена. Преди години е имала собствен бизнес в старата столица. В Пловдив тя има дъщеря, която се е грижела за нея.