70-годишна жена е загиналата в пожара тази нощ в Кючук Париж. Мария е прекарала нощта в будката за вестници, предаде репортер на TrafficNews. Очевидци разказаха, че пловдивчанката от дни е нощувала в павилиона, тъй като е била изгонена от квартирата й.

Както по-рано писахме, тялото на жена бе намерено в опожарен павилион за вестници. Инцидентът е станал тази нощ на улица „Михалаки Георгиев”.

Жена загина в павилион за вестници в КючукаПламъците били внушителни, кълбета дим са се носели в района

Мария не е била добре здравословно. Все още се е лекувала след прекаран COVID. 70-годишната от години си вади прехраната с продажба на вестници, допълват хората от квартала.

По данни на МВР, пожарът е избухнал около 4:00 часа. При обход по улица „Георги Икономов“ екип на районното управление забелязал да гори павилион за вестници. До идването на екипа на пожарната, полицейските служители започнали да гасят пламъците с помощта на пожарогасителя от оборудването на автомобила им.

Веднага след бързата намеса на огнеборците пожарът бил потушен, а при влизане в павилиона било открито безжизненото тяло на 70-годишна пловдивчанка.

Наш репортер на място предаде, че в павилиона е открита газова бутилка, която е захранвала уред за отопление. Хората в района предполагат, че изпускане на газ от винтила е довело до инцидента.