Собственик на имот в хисарското село Черничево влезе в борба с отводнителни проблеми, които по думите му мъчат не само него, а й съседи. Той сигнализира до TrafficNews, за да разкаже за честото наводняване на къщата му . Въпросната се намира на ул.  „Стойчо Дамянов „ №46, а казусът започва още преди няколко години, след като в селото е бил направен ремонт на тротоарите. 

В сигнала към медията ни пише, че  след тези работните дейности е бил направен лек наклон, заради който водата от дъжд или от олука на съседи се счита директно в гаража на въпросния имот, а не по улицата. По думите на собственика, той не е единственият от селото, който страда от този проблем, а решение за него все още не е намерено.Самият той  е отправил въпроси до Община Хисаря, относно това как би могло да се процедира с този проблем, защото доста по-често заварва мястото подгизнало от вода, а дървената му врата, вече е пред изгниване. 

“Писах доста имейли към Община Хисаря, но без никакъв отговор . По принцип не посещавам редовно имота си, но съм виждал как водата се стича в гаража ми и в самия имот. Водата от улука на съседи, както и дъждовната се стича към моя имот, а не към шосето.Преди няколко години правиха ремонт на тротоарите и наклона го направиха към гаражите на почти всички жители в селото”, се пише още в сигнала. 

TrafficNews се свърза с Община Хисаря, относно сигнала. От там заявиха, че ден, след като собственикът на имота е писал имейл, кметът  на село Черничево Тихомир Гаджев лично е отишъл на място, за да види ситуацията. Реално е констатирано, че след ремонта, който е извършен през миналия мандат, нивото на тротоарите е било леко вдигнато. Така къщите са отишли по-надолу и от там се е получил проблемът с наводняването на някои от имотите. 

След това Гаджев е потърсил отдел от Община Хисаря, за да се извърши проверка на място.  От там са се заели със случая, а след проверката ще бъде обмисляно решение за това как ще бъде отстранен проблемът.