„Най-голямата ни вина в случая е, че искахме да помогнем на някого, който всъщност ни е мислил лошото”. Това заявиха в интервю за TrafficNews Тошо Куката, Чеченеца и Емили Тротинетката, които до преди няколко месеца бяха в ареста след публикуването на скандален видеоклип, заснет в пловдивски мол, на който Тротинетката води на каишка младо момче и се държи с него като с куче. Момчето, лази и лае, провикват му „дай лапа” и „дръж”, след което хвърлят празна чаша, която момчето да догони и да им я донесе. Скандалният клип се разпространи буквално за минути в мрежите, след като се появи информация, че момчето от видеото Денислав е със специални образователни потребности.

В момента и тримата твърдят, че случилото се е било идея на потърпевшия Денислав и на Стоян Карапанов, които според тях са искали да заснемат клипа, за да могат да спечелят медийно внимание, след което да изнудват Куката, Чеченеца и Тротинетката за пари.

Тримата разказаха по какъв начин са се променили животите им след попадането зад решетките. Най-тежко престоят си там споделя, че е преживяла Емили, която разказа, че униформените в ареста са и се подигравали, тъй като тя се приема като жена, а по документи се води мъж. Стигнала е и до моменти, в които дори се е опитвала да сложи край на живота си.

„ Съжалявам, че правих опити да сложа край на живота си, това беше глупаво. В момента живея във Варна, но не се занимавам с нищо, тъй като имам проблем със започването на работа, понеже все още не съм си променила пола по документи и те ми се подиграват”, сподели Тротинетката.

Тя заяви, че ще си намери работа, след като извърши операция за смяна на пола по-късно тази година в Белград, Сърбия.

Петко Атанасов- Чеченеца пък коментира, че случката се е отразила най-тежко за децата и съпругата му.

„Не е приятно някакви измамници да рекетират и да се правят на жертви и да излизаш без вина виновен. Децата ми го преживяха много тежко, но им обясних ситуацията след като излязох. Показах им доказателствата и им обясних, че съм невинен”, коментира той.

Повече вижте във видеото:

Чеченеца добави, че заедно с Тошо Куката многократно са помагали на различни хора, давайки им финансови помощи, храна и ще продължават да го правят.

„Този клип беше направен за шоу. Денислав сам искаше да участва, нито пари сме искали да вадим нито нищо. Момчето само пожела да участва в него, тъй като ни беше фен. Нито е болен от нещо, нито нищо- абсолютно вменяем сие, това е цирк”, заявиха още те.

Твърдят още, че в момента Денислав е притежател на чисто нов джип, който е закупил чрез парите за дарения, които Милен Готти събираше след случилото се, в помощ на момчето и неговото семейство.

„Той има много финансови помощи след случилото се. Банкови сметки му откриха, а адвокатът му е безплатен, не знам за кое са събирали пари, но явно за нов джип”, заяви Тротинетката.

Куката пък твърди, че Милен Готти му е звънял няколко пъти от скрит номер и му е искал сумата от 20 000 лева, „за да спре да го тормози”, като допълни, че цялата ситуация е била „измамна схема”, в която потърпевшите са те, а не 20-годишният Денислав.

Куката, Чеченеца и Тротинетката апелираха всички хора да извършват добри дела, да спортуват и да не използват наркотици.

Куката, Чеченеца и Емили пред TrafficNews: Бяхме изнудвани и заплашвани след клипа ВИДЕОИнфлуенсърите разказаха тяхната гледна и споделиха подробности от престоя си в ареста и след него

Припомняме, че тримата прекараха в ареста близо 2 месеца, като застанаха пред магистратите на 20 юли заради скандалния клип, а обвиненията срещу тримата са за хулиганство и действия, грубо нарушаващи обществения ред, които се отличават с изключителен цинизъм. 

Наказанието което е предвидено в закона за подобен вид престъпление е до 5 години затвор.

В процеса има и четвърти обвиняем Стоян Карапанов, който според прокуратурата е човекът, който е убедил Денислав да се включи във видеото.