Броят на масите, разположени пред лавката в Нова сграда на ПУ „Паисий Хилендарски“ значително намаляха след проверката на обществената поръчка и подписката на студенти и служители на университета срещу собственика на наетото помещение. Това заявиха служители на университета пред TrafficNews. Добавиха, че най-вероятно има установени нарушения след проверката, назначена от ректора проф. д-р Румен Младенов, тъй като част от масите са изчезнали. Това показва, че най-вероятно е имало маси, които са били разположени извън позволените параметри.

Припомняме, че студенти и служители на университета организираха подписка срещу собственика на лавката, която беше представена на ръководството на университета. Подписката бе организирана по повод обслужване в кафенето, променливите и високи цени, липсата на издаване на касови бележки, както и настояха за проверка на обществената поръчка за маси и ограждения извън помещението.

Споделиха, че въпросното кафене се отдава на концесия от 15 години и то е едно от малкото места в района, които студентите могат да посещават. Според тях, наемателят злоупотребява, тъй като тази сграда на университета е разположена в края на града, където няма конкуренция.

Във връзка със запитване на TrafficNews по повод казуса, от ПУ „Паисий Хилендарски” получихме информация, че ръководството на университета е запознато с подписката. С наемателя е проведена среща с ректорското ръководство и отговорните лица на 13 ноември за изясняване на възникналите проблеми. Преди това е направено писмено предупреждение към собственика да има вежливо отношение от негова страна и от страна на наетия персонал към студентите.

При бъдещи проблемни ситуации ще бъдат взети допълнителни мерки, заявиха от учебното заведение.

Aко обаче наемателят е използвал неправомерно мястото досега ще му бъде ли потърсена отговорност, университетът ще поиска ли допълнително заплащане или за пореден път нещата ще се разминат просто с предупреждение, предстои да разберем.