Треви над един метър на Околовръстното на Пловдив създават нова опасност от пътни инциденти. След мантинелите на новоремонтирания участък, пловдивчани скочиха и на буйната растителност около пътя и в частност край пътните връзки.

С редакцията на TrafficNews постъпиха множество сигнали от водачи, които са притеснени, че ако тревите не се окосят ще настъпи нов инцидент.

Ясна е скоростта, с която Иво Лудия е врязал джипа си в БМВ-то на бившия полицай НиколайЗащитата на Даскалов оспорва пред съда, че 46-годишният мъж е бил зад волана

„Спускайки се по детелината от надлеза след Пещерско шосе към Околовръстното, видимост няма. Високите треви карат водачите да се изтеглят максимално напред в лентата за движение, за да видят дали има превозни средства. Предниците на колите трябва да навлязат в дясната лента, а ако има и една по-бързо движеща се кола ще последва удар”, сигнализира читател на TrafficNews.

Проблемът е и от двете страни на детелината – и в посока София и в посока Асеновград. Видно от приложените снимки и видеа, за да се включи водач към Околовръстното шосе трябва да се изтегли максимално към пътната лента.

Подобен сигнал до медията ни бе изпратен и от водач, който е пътувал от село Златитрап.

„Тревите създават сериозни затруднения, свързани с видимостта. Макар на участъка на кръстовището да има ограничение от 60 км/ч., то почти никой водач не го спазва”, коментира водачът.

Околовръстното шосе, както и прилежащите към него банкет и канавки се стопанисват, ремонтират и поддържат от съответното областното пътно управление. Директоркът на звеното в Пловдив  Атанас Ташков заяви, че съвсем скоро отсечката между разклона за Първенец и надлеза на Пещерско шосе ще бъде затворена. Очаква се стартирането на третият етап от реконструкцията на Околовръстното шосе. Все още се очаква да бъде одобрен и проект за временна организация на движението в участъка. Предстоят някои уточнявания, след което ще започне работа по обекта.

„В реконструкцията ще се включи премахването на въпросните треви и обновяване на канавките. Очаква се в рамките на 40 дни да приключи ремонта и да започнем с последния етап от проекта”, заяви инж. Ташков.

Стартира ремонтът на Околовръстното на Пловдив след Коматевско шосеРемонтът на 14-километровия участък от Околовръстния път на Пловдив предвижда студено рециклиране на съществуващата асфалтова настилка