Днес в югоизточната половина на страната все още ще вали - в Североизточна България, Източна Стара планина и Странджа - сняг, в останалите райони - предимно дъжд. Това съобщават от НИМХ.

До около обяд валежите почти навсякъде ще спрат, от северозапад облачността ще продължи да се разкъсва и да намалява. Вятърът ще отслабне, след обяд в Западна България ще стихне, в Източна ще се ориентира от североизток.

Максималните температури ще са между 2 и 7 градуса, като в крайните югозападни райони ще бъдат малко по-високи.

В Пловдив се очаква да бъде предимно слънчево, като максималните градуси ще се покачат до 9.

В планините преди обяд облачността ще е значителна, на места с валежи от сняг, но ще отслабват, до около обяд в повечето райони ще спрат. След обяд облачността от северозапад ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен, по билата - временно силен вятър от запад-северозапад, който по-късно след обяд ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

По Черноморието облачността ще е значителна. Главно преди обяд ще има валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие, а на север дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. Вятърът ще е умерен, временно силен, от север-северозапад, след обяд ще отслабва, ще се ориентира от изток-североизток. Максималните температури ще са 4-6 градуса. Температурата на морската вода е 10-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, в южните райони след обяд - 4 бала.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.