Ремонтите в квартал „Гладно поле” продължават, но пловдивчани, живеещи в района са озадачени от разпределението на силите. Докато на продължението на ул. „Богомил”, където няма хора, които живеят е пълно с работници и техника, то н ул. „Ген. Радко Димитриев” не се извършва никаква дейност, въпреки хубавото време.  Пловдивчанин се питат дали това нелогично разпределение на силите не е свързано с  изграждането на новия жилищен комплекс на бул. „Санкт Петербург”, където инвеститори са двама общински съветници.

Живущите в района нямат търпение да могат да преминават спокойно пеша и с колите си, а и напомнят за транспортната блокада, която бе преди година.  

„Няма край този ремонт! Измъчихме се толкова време, трудно ми е да водя детето на градина”, коментира жена, която живее на една от улиците.

Точно преди година заради коледните празници  в карето бе станал истински кошмар. Тогава стотици пловдивчани останаха блокирани по улиците, опитвайки се да стигнат до търговските центрове и молове.

Репортер на TrafficNews се свърза с инж. Атанас Чилингиров, който е ръководител на проекта. Той сподели пред медията ни, че утре предстои поставянето на износоустойчив слой по основната част на ул. „ Ген. Радко Димитриев”, а в петък – и на разклоненията.

По основната част на ул. „Богомил” се завършва поставянето на асфалт, а в четвъртък ще бъдат завършени разклоненията и ще се постави един легнал полицай.

След това улиците ще бъдат отворени за движение, като предстоят довършителни дейности.

На „Ген. Радко Димитриев” предстои полагане на тротоарни плочки и озеленяване, а на „Богомил” към входовете на „Лаута Форест” няма да бъдат поставени 4-5 реда плочки, защото от там минават камиони, които возят материали. Те ще бъдат положени през януари.

Улиците са част от лота за въздействие на зоната за икономическо развитие в „Гладно поле”, който е за близо 12 млн. лева по „Региони в растеж”.