Велосипедистът, който беше блъснат в Кършияка е откаран с линейка и е минал преглед и е пуснат да си ходи само с ожулване на челото, предаде репортер на TrafficNews.

"Линейката го откара. Той е глухоням, но имаше човек, който го разбираше и успя да обясни", разказа очевидец на инцидента. Пострадалият е възрастен човек и живее в "Гиганта", споделиха хора, които го познават.

Близки на шофьора след разговор с него разказаха, че "в конкретната ситуация той се е стреснал и е объркал педалите - газта със спирачката! Не е пил!", обясниха те.

"Не помня какво стана. Аз съм добре физически. Пожелавам на велосипедиста да се оправи и да е двойно по-здрав", сподели самият шофьор веднага след инцидента.

Пробите за алкохол и наркотици и на двамата са отрицателни.

Кола помете колоездач и се вряза в детска площадка в КършиякаАвтомобилът се е движил с бясна скорост

Сблъсъкът като по чудо се размина с много по-сериозен инцидент. От разказите на очевидци стана ясно, че точно преди да профучи колата са минавали две майки с деца, напът за детската площадка. По същото време на кафенето е имало няколко човека, които също са се разминали на косъм.

Както TrafficNews писа колата се е движила много бързо и шофьорът е искал да завие, но не е успял. В следствие на поднасянето, автомобилът е ударил колоездач и се е спрял на метри от кафене. На място веднага пристигнаха полиция и линейка, за да се установи състоянието на колоездача и шофьора.

По думите на очевидци автомобилът се е движил поне с 60-70 км./ч.