В  изпълнение на „Годишната програма за действие през 2023г.”- на 02.12.2023г. в  Калофер се проведе традиционната годишна среща на представители на НР на СБП, членовете на регионалната структура на съюза в регион Карлово – Калофер и работниците в бившия цех за производство на парашути за нуждите на БА в завод „Христо Ботев” в  Калофер.

Гости на срещата бяха- кметът на град Калофер г-н Драгомир Боев, о.з.полк. Васил Атанасов–член на НР на СБП и председател на регионалната структура на СБП в регион Белово – Костенец; членът на СБП о.з.полк. Кирил Свиленов от  София; синът и внукът на покойния о.з. подп. Недьо Максимов – главен конструктор в бившия цех за производство на парашути в завод „Христо Ботев”, г-жа Василка Кръстева – бивш директор на интендантско обслужване ЕАД – клон Калофер и г-н Кънчо Кръстев зам. директор на интендантско обслужване ЕАД – клон Калофер.

Събирането започна  пред паметника на поета революционер Христо Ботев в Калофер. След това последва кратко слово на председателят на НР на СБП, поднасяне на венец пред паметника и обща снимка на участниците в срещата. Бе извършено и връчване на знаме на председателя на регионалната структура на Съюз на българските парашутисти в региона Карлово – Калофер - г-н Николай Нешев.  Знамето беше осветено лично от Негово Високопреосвещенство Пловдивски  Митрополит Николай.

Награждаване с почетна грамота и плакет се връчи на СБП-председателят на регионалната структура на Съюз на българските парашутисти в региона Карлово – Калофер – с-на от запаса –инструктор парашутист -1-ви клас. Николай Нешев. Член на НР на СБП.

Наградите бяха връчени за значим принос в учредяването и организационното укрепване на Регионална структура на Съюза на българските парашутисти в региона и за активно му участие в изпълнение на Годишните програми за действие на Сдружението, популяризиране на историята и издигане престижа на Българските парашутисти у нас и в чужбина;

Събитието завърши с тържествен обяд в ресторант „Площадъ” в Калофер, и поднасяне на подаръци на участниците в срещата, осигурени от г-н Ангел Попов – едноличен собственик на фирма „РЕФАН БЪЛГАРИЯ” ЕООД – член на СБП.