Трима души се опитали да помогнат на падналото дете в гребния канал в Пловдив и паднали в ледената вода, като накрая били извадени с пояс от общинските охранители. Часове по-късно пък във водата са паднали и двама младежи.

„Всичко стана за секунди, детенцето тичаше напред от майка си и падна във водата. Майката се усети и започна да пиши. В този момент един човек, който беше наблизо тръгна да спасява детето. Като и майката влезе във водата и се подхлъзна и падна. Тогава ние вече хвърлихме пояса да извадим детето. Междувременно още един гражданин в опита си да помогне падна вътре”, разказва Васил Лесев, който е работи като общински охранител и заедно с колегата му Валентин Стаменов са извадили пострадалите.

Първо е извадено детето, което е било много уплашено. Лесев определи като много трудно изваждането на последният човек, който е паднал в гребния канал.

За щастие няма пострадали при инцидента.  Това обаче не е прецедент, същата вечер става друг инцидент.

Двама от трима младежи, които се разхождали на Гребната база през нощта също са паднали във водата.

„Това се случва същото денонощие на 3 декември около 2 без 15 през нощта. Наш охранител е чул викове и е отишъл с пояс да извади младежите. Извикана е линейка и полиция, няма пострадали”, заяви директорът на „Общинска охрана” Димитър Палашев пред Нова телевизия.

По това време на годината в по-ниско нивото на водата в канала, но участъка е много хлъзгав.

Само за една година 18 души са паднали в Гребния канал, показва статистиката.