Равномерно и бавно са пуснати всички води, които е трябвало да се влеят в река Марица. За тази цел водата е задържана в язовирите и е пускана поетапно. Целта е да се контролира нивото на реката така че да не прелее от корито си и да не наводни Пловдив. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро  по време на изслушването в парламента относно влошената метеорологична обстановка в страната.

Той успокои, че язовир "Камчия" е пълен и проблем с водата няма да има. Язовир "Тича" има вода за две години. Вода в язовирите има поне за две години, в някои и за три, както обясни министърът на околната среда и водите.

Водните ресурси в страната се управляват в тази ситуация, както трябва, по думите й, затова и гражданите трябва да са спокойни.

Няма проблем с газовите връзки заради усложнената ситуация, стана ясно още от думите на Теменужка Петкова. Не сме спирала да получаваме газ, по думите й. Въпросът й бе зададен от ГЕРБ заради данните за опасност за газовата връзка България - Гърция.

Министърът успокои, че язовир "Камчия" е пълен и проблем с водата няма да има. Язовир "Тича" има вода за две години. Вода в язовирите има поне за две години, в някои и за три, както обясни министърът на околната среда и водите.