Клиниката по педиатрия към УМБАЛ “Свети Георги” - Пловдив проведе своя традиционен Празник на дарителите.  Тя е единственото детско болнично заведение в Южна България с толкова високо ниво на оборудване.

Тържеството откри вокална група „Бамбини”. След това началникът на клиниката проф. д-р Иван Иванов направи равносметка на дейността на болничното заведение през изминалата година и сърдечно поздрави дарителите, които са помогнали в борбата на медиците и на децата през изминалата година. Той сподели и за мечтата на лекарите, които работят там, а именно построяването на нова сграда за Клиниката по педиатрия. През 2018 година е открита дарителска сметка за реализирането  на този проект, като до момента са събрани 165 162 лв.

Събраните дарения от частни лица и фирми през изминалата година са на обща стойност от 43 914 лв.

Проф. д-р Иванов не пропусна да сподели вълнението си от едно от най-важните дарения, а именно кръвно-газов анализатор, който ще улесни работата на медиците.

Той връчи дарителски сертификат, цвете и лакомства на всички хора, отворили сърцата си и прегърнали каузата на клиниката през тази година.

Церемонията закриха момичетата от школата по балет и гимнастика в Пловдив.

На тържеството присъстваха и двете терапевтични кучета, които радват децата. Те са едни от малкото лицензирани терапевтични животни в България.

В болничното заведение работят 38 лекари, 42 медицински сестри, 22 санитарки, 5 здравни асистенти и 8 други специалисти - 2 психолога, 1 физиотерапевт и 5 секретарки. Клиниката разполага с 8 звена, специализирани по групи заболявания: неврология, ревмокардиология, пулмология и алергология, онкохематология, гастроентология и неврология, рехабилитация, ендокринология и интензивно отделение.