На 16 декември се очаква да стартира новата въздушна линия от летище Пловдив до Манчестър. При налична и сега до Лондон, преговаря се за още една дестинация до Великобритания, съобщи председателят на съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов. Той обаче не уточни коя ще новата евентуална линия  заради дискретността на преговорния процес.  

Стремежът е да се възстанови и линията до Милано, работи се по възможности за Испания, също и до няколко немски дестинации. Полети до летище „Шарлероа“ в Брюксел също е в сферата на стремежите на пловдивското летище, добави Дойчин Ангелов.

Миналата седмица делегация на пловдивското летище, водена от него, посети турския град Анталия. Целта е била да се продължи досегашното сътрудничество с турски авиокомпании за дефиниране на нови дестинации, каза той.

Обсъдено е било връщането на линията Пловдив  - Истанбул, която беше спряна, да стане в обозримо бъдеще.  Най-кратък възможен срок за това е в порядъка от 6 месеца, като е възможно то да се случи през лятото на следващата 2024 година, предположи шефът на пловдивския аеропорт. Иначе сега през лятото и зимата има чартърни полети до Анталия, работи се това да станат редовни линии.

По време на посещението в Анталия са проведени проучвателни срещи с узбекистанската авиокомпания, на които са изтъкнати предимствата на Пловдив като атрактивна туристическа дестинация. Затова, не е изключено като резултат от разговорите,  да летим и до Ташкент, каза директорът на летището. 

Потвърдено е сътрудничеството с авиокомпанията Сън експрес, която и тази година ще осъществи чартърни полети до летище Пловдив от Анталия и Измир. Те ще започнат на 29 декември. В Измир има голяма колония български изселници с двойно гражданство, каза още Дойчин Ангелов.  

В Сън експрес с равни дялове акционери са немската Луфтханза и Търкиш еърлайнс. Затова са обсъждани възможностите за разкриване на полети до Мюнхен и Дюселдорф.