Около 20 души излязоха на протест  на кръговото на Водната палата, за да поискат Община Пловдив окончателно да прекрати проекта за пробива, както и да възстанови разрушеното.

„ Искаме да заявим категорично и ясно на управляващите, че искаме този проект да бъде спрян за постоянно, а не временно. Искаме всичко да бъде възстановено, държим на парка и няма да се откажем. Искаме си пейките, градинките, алеите и дърветата. За нас това беше акт на вандалска проява”, заяви Емилия Манолова. Тя призова общинарите да прочетат становищата на експертите, които са им дали на извънредната сесия.

„ Ние не сме платени, а потърпевши от глупавите им решения. Идват избори и те са зависими от тях, а не ние от тях”, каза още пловдивчанката.

Други протестиращи заявиха, че искат да се постави знак за пешеходна пътека до временните ограждения, защото шофьорите не са предупредени и се създава опасност за пешеходците.

„След като изрязаха дърветата без да е влязло в сили допълнително строително разрешение, трябва да си понесат санкциите. И с тези пари вместо да платят глоба, искаме да си възстановят парка. Оправдание е, че като затвориха кръговото и пак започнаха задръствания”, каза Пепа  Деведжиева.

Друг от протестиращите – Тони Стойчева заяви, че временната организация е пълен абсурд и майки с колички няма как да преминат. 

„ Ясно стана, че този проект няма да го бъде, даже Бойко Борисов дойде и го каза. Искаме да възстановят всичко и да засадят нови дървета, да оправят осветлението и да спре да се коментира цялото това безумие. Защо преди да започнат да правят каквото и да било не помислиха? Къде ще отиде всичкият този трафик без леви завои. Абе хора защо не вземете да мислите малко в тази Община, ако не може да мислите напуснете си работата”, заяви случайно преминаващ пловдивчанин.

Бойко Борисов от Пловдив: Бих вдигнал моста на Панаира, а не да правя пробив на Водната палатаПомолил лично проектът да бъде спрян