Пропадането на част от булевард „Александър Стамболийски” в район „Южен” се е случило заради нерегламентирано движение на автомобилите по забранен участък.

Когато шофьорите видят знак, който забранява движението по участъка, те го пренебрегват. Минават по тротоара, а това са плочки, които не са направени да издържат на такова натоварване, да не забравяме, че там има и голям изкоп дълбок 9 метра, освен това е зима – след валежите почвата е влажна, а това е допълнителна предпоставка за пропадане на част от платното”, това заяви пред TrafficNews кметът на район „Южен” Костадин Язов.

Припомняме, че движението по отсечката беше спряно още вчера. Инцидентът се е случил на 15 февруари около 18:30 часа. Част от булеварда е временно затворена заради ремонти дейности по големия проект на Пловдив за Южния обходен колектор.

„Изкопът за тръбите на новото съоръжение е направен така, както трябва. Проблемът идва от движението в съседното платно. Да не забравяме, че това преди всичко е строителна площадка и автомобилите трябва да преминават оттам по специален ред. В случая такова се е извършвало съвсем необмислено, с цел да се избяга от задръстванията. За да предотвратим инциденти в бъдеще, участъкът, в който се работи ще бъде напълно затворен”, допълни той.

След дни на кошмарен трафик – пропадна част от булевард в КючукаЗатвориха го за движение