Едно от любимите места на пловдивчани през лятото – „Акваленд“, ще работи за последно този сезон в „Тракия“.  Собствениците на увеселителния плаж смятат да го преместят, за да придобие нова визия и да надградят атракциите, които предлагат. Това не е възможно в сегашния терен в „Тракия“ поради това след 20 август ще започне демонтажът на съоръженията, обясниха собствениците на „Акваленд“.

Лятото е тук! „Акваленд” отваря врати за невероятни забавления

Тяхната амбиция е още другият сезон през 2024 година пловдивчани да се забавляват на обновения „Акваленд“ на едно от емблематичните места за Пловдив – островът на Адата.

Намеренията на собствениците да я преместят на острова на Адата, бяха разкрити още миналата година. Те искат да превърнат отново острова в място за хората, като започнаха да урегулират 75 дка от острова, които купиха. Идеята е там да се направи аквапарк в паркова среда, която ще бъде подходяща атракции, релакс и почивка. Ще има пешеходен мост към него от северната страна на бул. „Марица“.

Собствениците искат да надградят атракцията на новото място. Те искат да създадат и по-добра градска среда на сегашния терен на Акваленд.

В момента се очакват и разрешителните, за да може да се задейства процедурата по преместването на „Акваленд“.

Ангел Куков: „Акваленд” може да се премести на острова на Адата, искаме да му вдъхнем животСобственикът на най-големия остров в Марица започва широк обществен дебат за бъдещето му

Имотът, върху който сега се простира атракцията в район „Тракия“, ще придобие нов вид. Въпреки това ще останат част от изградените здания. Ща запази цялата спортно-рехабилитационна дейност, хотелската сграда, фитнесът и големият външен басейн, който ще е за обществено ползване. 

Намеренията на инвеститорите е от двете страни на имота – южно и северно, да се изградят две жилищни сгради. Инвеститорът не само, че няма да застроява имота до максималните му показатели, а ще изгради повече зелени площи. Целта е да се създаде по-добра градска среда. 

Коефициентът за застрояване там е Кинт 2, а минималното озеленяване е 40%.  На терена ще се изградят 50% зелени площи. Освен двете жилищни сгради, ще се направят и четири вили за отдих с гледка към гората, които ще са към хотелската част.

Инвеститорите изразиха намерение и към районната администрация и Община Пловдив да направят за своя сметка четири големи детски площадки, които да са за широко обществено ползване. Също така и паркоместа, достъпни за жителите на района. Целият проект има всички необходими разрешителни, като той ще го стартира, когато бъдат демонтирани пързалките и другите атракции.