Възрастната жена, блъсната от 27-годишна шофьорка в Пловдив преди няколко дни е починала. Това съобщиха от полицията, по време на брифинг, организиран във връзка със започналата акция „пешеходец”.

Инцидентът стана около 17 ч. на 8 януари тази година в квартал „Гагарин”. На спешен телефон 112 бил подаден сигнал, че на ул. „Барикадите“ лек автомобил „Нисан“ е блъснал възрастна жена. Пристигналите на място екипи установили, че водач е 27-годишна шофьорка, която е ударила пресичащата пътното платно 82-годишна жена. Пострадалата е била настанена в болница с опасност за живота, където на следващия ден е починала. Пробите за алкохол и наркотици на шофьорката са били отрицателни.

Само от началото на годината до днешна дата, на територията на област Пловдив са пострадали десет пешеходци, като шест от тях са в града под тепетата. За съжаление в статистиката попада и починалата жена, като за момента няма други загинали.

В тази връзка от 9 до 21 януари ще се осъществява засилен контрол от органите на реда край учебни заведения, в зоните на възлови кръстовища и големи търговски обекти. Униформените  ще следят за спазване на Закона за движението по пътищата и ще вземат отношение при констатирани нарушения от всички участници. Спрямо пешеходците намесата им ще бъде в случаи като пресичане на необозначени за целта места, прескачане на заграждения и преминаване на червен сигнал.

Десет катастрофи с пешеходци от началото на годината в Пловдив, един е загиналПри 8 от общо 10-те ПТП-а, вината е на водача на автомобила