Неправилното паркиране пред Военния съд в Пловдив се е превърнало в ежедневие,. Граждани и служители от съда редовно оставят автомобилите си на забранени за паркиране места на ул. „Д-р Г. М. Димитров”. За това сигнализира читател на TrafficNews.

Tой твърди, че подава сигнали по случая от средата на миналата година в „Общинска полиция”,но резултатите според него не са задоволителни.

От Община Пловдив обаче увериха медията ни, че са запознати със случая и обръщат специално внимание на сигналите за неправилно паркиране. Редовно се поставят глоби на нарушителите, заявиха от пресцентъра. 

"Единственият вариант някой да не бъде санкциониран, е ако автомобил е спрял за броени минути и не е бил забелязан от органите на реда. Това най-често се случва с превозни средства на куриерски фирми", заявяват оттам. 

От Община Пловдив предоставиха статистика на глобените на базата на подадени сигнали за последната година на ул. „Д-р Г. М. Димитров”. Репатрирани са 6488 броя превозни средства до наказателен паркинг, а на място са санкционирани 1358 автомобила. Общо съставените фишове на територията на Община Пловдив за 2022 година са 23 920 броя.

От там апелират гражданите да сигнализират при всяка нередност на телефон 112.