Трафикът и градският транспорт – това са двете най-неотложни сфери, с които кметът Костадин Димитров трябва да се заеме, показва анкетата на TrafficNews.

На въпроса с какво трябва първо да се захване градоначалникът, над 50% посочват, че това трябва да е трафикът в града. Преди дни той написа в профила си във Фейсбук, че знае, че ситуацията в града е „Кошмар преди Коледа“, като се извини за ситуацията. Той каза, че кръстовището на бул. „Дунав“ с бул. „Васил Левски“ вече е отпушено. До края на годината се очаква да се завърши и част от Голямоконарско шосе, както и да се пусне движението на кръговото на Централна гара. Димитров пое ангажимент, че ще дава постоянна информация как вървят ремонтите в града, както и мерките, които взимат, за да облекчат трафика.

Всеки пети пловдивчанин е на мнение, че първите неща,  с които кметът трябва да направи е да работи за по-добрия градски транспорт на града.  С други думи 70% от пловдивчани са на мнение, че най-важните теми са свързани с придвижването в града.

12% посочват в анкетата, че има нужди от реформи в администрацията. Очаква се проектът за новата структура на Община Пловдив да бъде гласуван в началото на 2024 година. Тогава ще стане ясно дали ще има оптимизация на структурите и общинските предприятия и звена.

Над 10% пък искат да се обърне по-сериозно внимание на чистотата на града, а други 4%, че най-големият проблем е свързан с озеленяването и парковете в Пловдив.