Пловдив отново е на първо място по фрапиращи случаи на нарушения на пътя по празниците.  Представител на Пътна полиция описа  на брифинг нарушенията , които са констатирани по време на празниците.

Както TrafficNews писа навръх Бъдни вечер водачи на Ауди и БМВ са преминали съответно със скорост от 189 и 171 км в час в рамките на града. Това са и двата рекорда по превишаване на скоростта в цялата страна.

Нов рекорд на пътя! Ауди прелетя през Пловдив със 189 км/чДруг бе засечен със 171 км/ч

Друг рекорд – по концентрация на алкохол в кръвта на шофьор отново е от Пловдив.  При рутинна проверка е установен 56-годишен мъж, който е бил зад волана с 3,15 промила алкохол.

„По разпореждане на гл. секретар на МВР от 25 декември до 3 януари се провежда специализирана полицейска акция за контрол на пътя. Улиците и основните пътни артерии са наситени с полицаи, като всички налични технически средства за контрол са на терен и работят. Призоваваме всички граждани, които видят неадекватен шофьор да сигнализират на 112”, каза представителят на Пътна полиция.   Той каза, че по време на акцията са написани над 1400 наказателни постановления, а 330 шофьори са се простили с шофьорските си книжки. 123 от тях за алкохол и наркотици.

Униформеният обобщи, че за 4-те празнични дни са станали 230 тежки катастрофи в страната, при 272 през същия период от годината. От началото на годината тежките ПТП-та са 5671 – с 1005 по-малко от 2019-а.