Пиано бар „Синатра“ в Пловдив може да бъде временно запечатан от НАП. Заведението подлежи на принудителната административна мярка, тъй като проверка от служители на териториалното поделение през празниците е установила нарушения. Припомняме, че такъв тип наказание се налага при в случай на неизпълнение на разпоредбите на Закона за данък върху добавената стойност и Валутния закон. Най-често става сума за неиздаване на касов бон, неизправност на фискалните устройства или неоторизиран софтуер за отчитане на продажби. 

„Синатра“ бе открит в Пловдив преди около 8 години, на петия етаж на емблематичния хотел „Тримонциум“. Обектът е регистриран на фирмата „Макс Интернационал“ ЕООД, управлявана от Евгени Щерев. Преди смъртта си негов съдружник бе и Ева Михова – съпруга на бизнесмена Михаил Михов /Мишо Бирата/.

През празничните дни още няколко заведения са попаднали в списъците с нарушители, сочи справка на медията ни. Сред тях е добре познатото заведение за бързо хранене в Капана - „Taisty bar and Pizza“, което се намира близо до Халите на ул. „Константин Иречек 1“. Управлява го фирмата „ИД БРАДЪРС 2018“ на братята Ивелин и Дамян Иванови. Поради неуредици закусвалнята им може да бъде временно затворена.

Сред нарушителите е и гостилница „Родопи“ в Кичук Париж. Обектът се намира на ул. „Македония“. Стопанисва се от пловдивското дружество „СПАЙ - 2013“ ЕООД, която няма регистрация по Закона за ДДС. Същата е собственост на Стоил Александров.

Магазин за домашни потреби в квартала също е бил хванат в нарушение. Обектът на ул. „Гевгели“ 27 се стопанисва от фирма „Кибо Пластик – Борис Ангелов ЕТ“. По данни на търговския регистър дружеството няма регистрация по ЗДДС.

Кафенето в Акушеро-гинекологична болница „Селена“ в Христо Смирненски също може да бъде запечатано в срок от две седмици до месец. То се намира на бул. „Пещерско шосе“ 80 . Заведението се управлява от частна фирма „Кафе Селена 2020" ЕООД на Вася Велева, която упражнява  търговска дейност независимо от болничното заведение. 

Съдбата на обектите, създали предпоставка за налагане на принудителна административна мярка „Запечатване“, все още не е решена. Собствениците им имат право да обжалват мярката, наложена им от инспекторите, в срок от 30 дни. Тя може да бъде вдигната и по молба на търговеца заплащане на имуществена санкция. При повторно нарушение обаче не се разрешава отпечатване на обекта преди изтичането на един месец от запечатването му.

Припомняме, че в края на декември в списъка с подлежащи на запечатване обекти попаднаха няколко познати заведения в града, сред които и ресторант „Yassa Tepe“.

Предпразнична акция: "Yassa Tepe" и още няколко ресторанта в Пловдив може да бъдат запечатани от НАПНарушения са били открити и в няколко магазина за продажба на различни стоки