Първият етап на улица „Даме Груев” е завършен, като днес фирмата изпълнител „Парсек груп” са положили маркировката. На практика участъкът от бул. „Македония” до ул. ‘Охрид” бе изграден за 3 месеца, след като  реалните дейности започнаха през месец май.

 Очаква се движението да бъде пуснато до края на седмицата по първия участък, а след това и да продължи реконструкцията на улицата.  Днес Общинският съвет гласува допълнително 1,5 млн. лева, но нужната сума до края на дейностите е 3,7 млн. лева. Това означава, че ако фирмата напредне, то ще се отпуснат още 2,2 млн. лева за довършаването й.

Община Пловдив вече е издала строително разрешение, като  то  се очаква да влезе в сила, след като изтече срока му за обжалване. От фирмата  ще започнат втория и третия етап по едно и също време, тъй като това е необходимо при реконструкцията на ВиК мрежата.

Форсират пътните ремонтите в Пловдив, следват пробива на Водната палата и „Хаджи Димитър”Правителството на Кирил Петков бавеше, каквото може да се бави, заяви Здравко Димитров