Откриха новото парково пространство по проекта за обновяване на градската среда в района на площад "Шахбазян“. Лентата бе прерязана от двама заместник-кметове на община Пловдив - Владимир Темелков и Тошо Пашов. На място бяха и Георги Стаменов кмет на район "Централен“, както и представител на фирмата изпълнител на проекта.

“Поредното благоустроено място. В този квартал имаме будни хора, които са ни казали къде има пропуски, за да бъдат ремонтирани. Преди години беше едно площадче, а в момента сме свидетели на една благоустроена зона с изключително съвременна и европейска визия, която дава различен поглед на мястото. Да си честитим поредната придобивка и да се надяваме парковите зони да получат добра грижа”, коментира Георги Стаменов.

Припомняме, че ремонтните дейности започнаха в края на 2020 година, а финалът на проекта е 30 май 2024 г.  В обновяването на градската среда са инвестирани 12 105 331 лева. От тях безвъзмездно са отпуснати 11 093 503 лева от ОП "Региони в растеж". Самото обновяване на парковото пространство струва около 1 млн. лева. 

“Не може да не изпитваме удоволствие, когато един проект е завършен и гражданите получават това, което искат. Това, което виждаме е коренно различно от това, което беше. Благодаря на изпълнителите на проекта, че е в този вид, апелирам гражданите да съхраняват тези хубави неща, които се случват”, заяви пък Тошо Пашов.

В края на церемонията присъстващите отправиха апел към жителите на района да пазят новата придобивка.

Междувременно жителка в района заяви, че не е доволна от изпълнението на ремонта. Според нея мястото не е подходящо за игра за малки деца, както и че има пропуски в проекта.

„Не сме доволни от изпълнението на ремонта на парка. Причините са много. Според мен не е качествен. Шадраванът е много красив, но е за централна градска част, а не за тук. Тук играят много малки деца, които падат, удрят се. Детската площадка пък е крайно недостатъчна за децата, а уж обхваща деца на възраст от 3 до 12 години.

Децата над 7 години не играят в нея, защото не им е интересна. Няма и една люлка за бебета. Не се подържа от самото начало, новата растителност е изсъхнала и изкоренена. Поливната система не струва, тя не работи защото има проблем с помпата и с тока и това го заявяват и от „Градини и паркове“ пред нас. В моментите, в които пръскачките работят, те пръскат на пейките и става невъзможно да стоим тук. Лежанката е счупена, нямаме и улично осветление и това са само част от нещата, за които съм сигнализирала до повечето институции, но отговор нямам“, заяви тя.