Успешно е преминала операцията на 5-годишното дете, която бе жестоко малтретирано от пастрока и майка си. Инстервенцията е била извършена в Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив, информират от лечебното заведение.

Детето в момента е в стабилно състояние и се възстановява.

Припомняме, че 5-годишното момче е било обезобразено след побой от страна на мъжа, който живеел с майката. На места косата на детето е горена и липсва.

Пастрокът заснемал голи видеа с малтретираното дете в Пловдив, биел го и го унижавалСъдът остави обвиняемия в ареста, а майката е пусната с мярка "подписка"

Възрастните, с които той е живеел - 35-годишните Стела Алексиева и Петър Чернев, бяха привлечени като обвиняеми от Районна прокуратура като извършители и в съучастие в условия на домашно насилие и причиняване на телесна повреда на 5-годишното дете, довела до травми на главата, налагащи лекарска намеса. Те твърдят, че нараняванията са вследствие на битов инцидент – изгаряне с гореща вода. Адвокатът на детето обаче е категоричен, че подобна зверска рана не би могла да се получи по този начин.

Към момента процесуално-следствените действия не са приключили, а мъжът е задържан в ареста. Майката е пусната срещу подписка. 

Оперират днес обезобразеното от пастрока си 5-годишно дете от ПловдивМомченцето не е ходило на детска градина от края на ноември