Във втория ден на Великден опашки се извиха пред ваксинационния център на ДКЦ 1 в Пловдив. Десетки желаещи да се имунизират срещу COVID-19 избраха почивния ден, за да си осигурят защита срещу вируса. Друг мотив са зелените ваксинационни сертификати, които вече дават все повече възможности за пътуване, а се очаква скоро да бъдат валиден документ за свободно пътуване във всички държави-членки на ЕС. 

Някои от чакащите днес са за втора доза на АстраЗенека, а други тепърва искат да си поставят ваксина заради отворените "Зелени коридори" през празничните дни. Ваксинационният кабинет на ДКЦ 1 е един от трите, които работят по график за всички желаещи днес. Вижте и останалите работещи: 

Къде в Пловдив и областта ще има „зелени коридори” за ваксиниране по празниците11 ваксинационни пункта ще работят от 30 април до 9 май

Припомняме, че вече в "зелените коридори" всеки може да избере дали да се имунизира с първа доза на  "Пфайзер", „Модерна” и "Астра Зенека" без записан час. 

Ваксинацията с втори дози в Пловдив ще се състои през всички празнични дниНяма да се отлага повече втората игла на АстраЗенека