Младежкият хълм е спасен. Огънят е напълно потушен, но екип огнеборци ще остане през цялата нощ да дежури в готовност за реакция, ако някое от огнищата отново се разпали.

От пожарната съобщиха, че днешният ден е бил изключително натоварен. От началото на дежурството до 20.00 часа са приети повече от 23 сигнала за произшествия.

„Часове наред днес огнените мъже се бориха за спасяването на един от символите на Пловдив - най-високото тепе. В оперативен център, където се приемат сигнали и се комуникира на различно ниво и честота, атмосферата бе нажежена до червено. Горещината, бързото разпространение на огъня в ниските храсти и сухи треви и интензитета на обажданията, налагаше вземането на мигновени решения, непрекъсната промяна в плановете и перфектна стиковка между служителите в оперативен център и огнеборци от различни служби на пловдивската дирекция, които работеха на терен. Гаражните клетки на пожарните коли останаха празни, а в тях - само няколко чифта кубинки. В крайна сметка най-важният фактор - хората, за пореден път спаси природата. И едно от любимите места за разходка и спорт на пловдивчани”, коментират от пожарната.

Три пожарни и „Градини и паркове” гасят пожара на Младежкия хълмОгънят е обхванал сухи треви и част от дърветата под върха на тепето