Ремонтите на ул. „Ген. Радко Димитриев” са към своя край. Докато вчера на улицата не се извършваше никаква дейност, то днес са мобилизирани техника и работници, които да завършат асфалтирането й.

Те поставят износващия слой на асфалта по главната част на улицата, а утре предстои и асфалтирането на отбивките по нея.  От петък тя ще бъде отворена за движение, увериха работещите екипи.

След пускането на движението по „ Ген. Радко Димитриев” предстоят довършителни дейности, като поставяне на тротоарни плочки и озеленяване, но те няма да пречат на преминаването.

Улицата е част от лота за въздействие на зоната за икономическо развитие в „Гладно поле”, който е за близо 12 млн. лева по „Региони в растеж”. Последният лот от проекта, по който работи фирмата „Пътинженеринг”, включва ремонта на улиците „Богомил”, „Ген. Радко Димитриев”, както и новите им връзки с „Георги Странски”. По думите на ръководителя на проекта инж. Атанас Чилингиров до края на годината всички улици от този лот трябва да бъдат отворени за движение с временна организация, както за автомобили, така и за пешеходци.