Денят започна меко казано неприятно за десетки шофьори, които спукаха гумите си по кратери, запълнени от дъжда, по Рогошко шосе. На място бяха изпратени три патрула на полицията, за да може да опишат щетите по колите.

Хората се заканиха,че ще съдят Община Пловдив, като вероятно ще заведат колективен иск. В същото време пари за ремонта на шосето няма. Очаква се в скоро време дупките да бъдат запълнени, а евентуално през 2022 година ще бъдат заложени средства в градската хазна за ремонта.

Докога коли ще пукат гуми по Рогошко шосе? Кърпят спешно пътя, ще се търсят пари през 2022-аНад 10 бяха сигналите за инциденти по трасето

Шофьорите, станали жертва на кратерите на Рогошко: Ще съдим общината! ВИДЕОТе смятат да заведат колективен иск

Отново! Прикрити дупки на Рогошко разцепиха десетки гуми, три екипа на полицията са на мястоУниформени пишат протоколи и правят опис на щетите

В понеделник ще се реши какви ковид мерки да бъдат взети, както и ще се направи нов план срещу разпространението на вируса. На щаб в Министерството на здравеопазването ще се дискутират предложенията направени от държавния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

В документа се посочват два варианта. Единият е въвеждане на зелен сертификат за влизане в редица обекти. Т.е. достъп до тях да имат хора с документ за ваксинация, преболедували или с отрицателен бързи тест или PCR. Вторият вариант е частичен локдаун – затваряне на част от обектите и част от секторите, както и ограничаване на капацитета там, където обектите ще продължат да функционират.

Над 3000 отново са заразените с вируса, като това са 17% от тестваните. Най-оптималният вариант за защита срещу ковид е ваксинация след преболедуване, заяви проф. Мариана Мурджева.

Лечението на неваксинирани харчи голям обществен ресурс, логично е да си плащат. Разходите за лечението на заразен с COVID-19, който е хоспитализиран, са над 3000 лв. За тези, които влизат в Интензивното, над 10 000 лева, каза д-р Костадин Сотиров, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив.

Здравният министър: Избираме един от вариантите за нови мерки, ще издадем заповед другата седмицаАко бъде приет зелен сертификат, тестовете ще бъдат безплатни, но не и пробонабирането

Двуседмичната заболеваемост в Пловдив скочи на 417,47 на 100 000 душиЗаразени има в 14 училища в областта

Проф. Мурджева: Ваксинация след преболедуване е оптималният вариантБустерна доза се поставя шест месеца след втората

Д-р Сотиров: Лечението на неваксинирани харчи голям обществен ресурс, логично е да си плащатРазходите за един хоспитализиран са над 3000 лв.

Собственикът на „Хеброс бус” Веселин Дошков отчита огромни разходи за гориво, амортизации и ремонти. Това показват частичните справки от ОКТ за отчета на превозвачите.

Автобусите на Дошков горят като танкове, отчита стотици хиляди загуби за амортизация и ремонтиИнформацията за най-стария превозвач е най-оскъдна от ОКТ, загубата му в процентно отношение - най-голяма

Предприемат спешни мерки за по-бързото премахване на дървесна и храстовидна растителност от коритото на река Марица. Предвижда се в почистването да се включи по-ефективна техника, която за минути „раздробява“ новоизбуяли дървета с диаметър около 10 сантиметра. Това се случва след интензивните валежи в страната през последните дни.

Спешни мерки: Почистват с техника коритото на МарицаВ специализираната бригада в момента всекидневно работят 3-ма души

Ангел Караматев, известен като пловдивския Ястребовски, отново влезе в криминалната хроника. Той е измамил поредната дама в Пловдив, представяйки се за друго лице. Днес Караматев се сдоби с още едно обвинение за измама. Този път той се представил като Александър и по думите му  притежавал охранителна фирма и е представител на чуждестранен бизнес партньор, който обзавеждал офис у нас. Той пострадалата жена се запознали чрез интернет сайт, като по-късно се срещнали и на живо.

Пловдивският Ястребовски „ужили” още една жена под тепетата, този път се представил за охранителен босТой и дамата се запознали в социалните мрежи

Голяма авария остави хиляди пловдивчани без ток.

Голяма авария остави хиляди пловдивчани без токБез електричество са редица квартали от централна градска част и район „Южен”