Пари за цялостен ремонт на Рогошко шосе няма. Това заяви пред медията ни зам.-кметът по строителство Пламен Райчев относно проблема с огромните дупки по трасето. Както медията ни съобщи, над 10 бяха сигналите за спукани гуми, подадени до МВР само за няколко часа днес. Толкова бяха и обажданията до редакцията ни от гневни пловдивчани. Хората са категорични, че ще съдят Община Пловдив.

Пламен Райчев заяви, че в този бюджет пари  за цялостна или частична рехабилитация не са предвидени.  Ще се направят кърпежи на дупките на шосето в близките дни, за да не предизвикват опасност на пътя.  Райчев каза още, че догодина ще предложи да се заложат пари в бюджета, с който да се започне проектът.

Входно-изходната артерия има проект от близо 10 години. При преизчисленията на количествено-стойностните сметки за реконструкцията, сумата е около 16 млн. лева за целия булевард. Община Пловдив ще продължи да търси и европейско финансиране за шосето.

Шофьорите, станали жертва на кратерите на Рогошко: Ще съдим общината! ВИДЕОТе смятат да заведат колективен иск

Припомняме, че ситуацията на Рогошко шосе става все по-отчайваща с всеки изминал ден. Кратерите вече са толкова големи на места, че изглежда сякаш има асфалт в дупката, а не дупка в асфалта. Водачи са принудени да слаомират по трасето, в опит да не попаднат в гигантските дупки. Дупки, които са от години и със всяка следваща стават все по внушителни.

В редакцията на TrafficNews почти ежедневно валят сигнали за покъртителното състояние на входно-изходната артерия. Последният е само от ден, като читателят ни описа гледката като „плачевна”.

„Това е път, намиращ се в няма и 5 километра от втория по големина град в България. Намира се в района на Европейски град, а не такъв в Сомалия, Пакистан или Ивицата газа. Години наред ни лъжат, че ще има ремонт. Запълват дупките, но след месец пак е налице проблемът”, пише пловдивчанин до медията ни.

Той ни изпрати клип, на който се вижда, че няма метър по трасето, на който да няма цепнатина, дупка или цял ров. Видимо от кадрите, по пътя не може да се шофира с позволените 90 км/ч, тъй като може да се стигне до тежки последствия – я спукана гума, я разбито окачване, я от инцидент.

За  „многогодишен абсурд“ TrafficNews многократно ви е показвал. Протести, визити на кметове и политици и обещания белязаха темата, която с години вече се „изтърка”. Дори кметът на Пловдив  Здравко Димитров, след инспекция на пътя заяви, че без пълна рехабилитация на шосето няма как да не се отварят нови дупки.

Ще чакаме ли да стане трагедия? Огромни кратери порят гуми на Рогошко шосе