Десетки шофьори попаднаха в капана на огромни кратери на Рогошко шосе. Дупките по пътното платно са пълни с вода и не се виждат от водачите, но преминаването през тях е свързано с много щети по автомобилите. В резултат на това множество коли вече са повредени - спукани гуми, изкривени джанти. 

От снощи има десетки сигнали за увредени автомобили, а част от колите със спукани гуми и днес стоят отбити край пътното платно. Тази сутрин има нова порция жертви на огромните мними кратери. 

Три екипа на полицията в момента са на отсечката и прават опис на щетите на автомобилите, за да съставят протоколи на собствениците им. 

"Нека шофьорите избягват преминаването през този участък и използват алтернативни трасета", апелират от МВР - Пловдив.

Все още няма информация за броя потърпевши, но сигналите за инциденти там продължават да валят.  

Само за денонощие в редакцията на TrafficNews постъпиха оплаквания от редица граждани. 

"Разцепените гуми, кривите джанти, живота, здравето и безопасността на хората - естествено всичко за наша сметка", сподели една от потърпевшите. 

"Има огромни дупки, които в тъмното не се виждат. В момента се прибирам от Пловдив и има аварирали над 4 коли, а сутринта имаше още 3. За какво плащане данъци и винетки? За днес сме станали свидетели на над 10 шофьори, които си сменят гумите", посочи друг читател.