Закъсняваме за работа, по колите ни има щети за хиляди левове, сменяме трето яке от сутринта - това са само част от неволите, които споделиха с репортер на TrafficNews шофьорите, които станаха жертви на огромните кратери по Рогошко шосе. 

Само в рамките денонощие пътният участък, който е осеян с дупки, в момента добре прикрити под вода, е изкарал от строя десетки автомобили. Някои са с разпрани гуми и изкривени джанти, други имат и сериозни удари по шасито. 

"Тук трябва да отвори вулканизатор", шегува се горчиво Димитър Найденов, който от часове е блокиран в участъка с две спукани гуми и изкривени джанти.

В отбивка на Рогошко шосе вече са се подредили десетина автомобили, които чакат помощ от свои близки и приятели, някои вече сменят гумите си, за да могат да потеглят. Междувременно потърпевшите шофьори са взели нещата в свои ръце и поставят предупредителни съоръжения, за да намалят риска за колегите си по пътя. 

"Ще искам щетите да ми се заплатят. Проблемът не е от вчера. Повече от 10 години този път е в това състояние, това е безхаберие. Дупката, която причини щетите, в момента сме я обезопасили с гуми. Може сами да погледнете докъде потъва съоръжението. Сложихме го с надежда, че ще бъде видяно от шофьорите. Пътят е потънал под вода и нищо не се вижда, затова и рискът е голям. По-големият проблем е, че ако някой спука гума и не успее да овладее колата отива директно в насрещното и не ми се мисли до какви трагични инциденти може да се стигне", сподели пред наш репортер Найденов. 

Междувременно друг потърпевш, споделящ неволите му, разказа, че веднага след инцидента се е обадил на 112. На място за изпратени и екипи на полицията, които в момента правят опис на щетите и издават протоколи на пострадалите. 

Шофьорите са категорични, че няма да оставят нещата така. 

"Вече сме се консултирали с адвокат, ще заведем колективен иск", посочи той.