Ангел Караматев, известен като пловдивския Ястребовски, отново влезе в криминалната хроника. Той е измамил поредната дама в Пловдив, представяйки се за друго лице.

Припомняме, че Ангел бе арестуван в края на декември 2020 година. Пловдивчанинът се представял за висш служител в различни ведомства, като най-често влизал в ролята на оперативен работник от ДАНС. Използвал различни сценарии, за да измъкне големи суми от наивници, които пък от своя страна се надявали на голяма и бърза печалба. 

37-годишният Караматев успял да ги "опари" с общо 254 689 лева. Пловдивският Ястребовски поддържал близки отношения с 21-годишна жена. Той я заблудил, че работи в Държавната агенция "Национална сигурност", като ѝ показал документ, наподобяващ служебна карта. Ангел успял да оплете младата си приятелка, твърдейки, че иска да живеят заедно. Освен това разкрил пред нея идеите за свои бизнес проекти – да отвори фирма за бързи кредити и представителство на търговско дружество на негови партньори от чужбина. Той дори я убедил, че трябва да изтегли кредит вместо него, тъй като бил държавен служител. Казал също, че има достъп до банкова сметка с влог от няколко милиона лева, но за усвояването на тези пари, трябвало да се внесат банкови гаранции. 

Пловдивският Ястребовски „ужилил” любовницата си с над 250 бона, ще чака делото си в затвораОкръжен съд окончателно го остави в ареста

Днес Караматев се сдоби с още едно обвинение за измама. Този път той се представил като Александър и по думите му  притежавал охранителна фирма и е представител на чуждестранен бизнес партньор, който обзавеждал офис у нас. Той пострадалата жена се запознали чрез интернет сайт, като по-късно се срещнали и на живо.

В тази връзка заблудил жената, че бил закупил оборудването за офиса, но не му достигали пари за скъп мобилен телефон. Дамата взела такъв на лизинг и го дала на обвиняемия. По негово настояване и със същата версия, той поискал още два скъпи телефона. Жената нямала възможност да ги закупи на свои име. Тя помолила две нейни приятелки да направят това и обвиняемият получил исканите мобилни апарати.

Впоследствие той я заблудил и поискал пари за лечение на дете в чужбина, за откриване на банкови сметки, за плащане на осигуровки и за неустойки за освобождаване от охранителната фирма, което не отговаряло на истината.  Жената изтеглила няколко кредита, а така също искала пари от родителите си и нейни познати, които й предоставяли сумите, а тя ги давала на обвиняемия.

„Ангел” ги харчел за лични нужди. Когато пострадалата започнала да си иска парите, той престанал да си вдига мобилния телефон. 

Установено е, че общата причинена вреда на пострадалата и нейните близки е в размера на 36 493 лева. Обвиняемият не е възстановил парите. По делото са разпитани множество свидетели, извършени са разпознавания, очни ставки и др.

Наследник на Ястребовски се представя за офицер от ДАНС, прибира парите на лековерни пловдивчани