Две предложения свързани с даването на два ученически стола на фирмата на Георги Цанков ще се гледат на следващата сесия на общинския съвет. До това се стигна, след като общинските съветници от „Браво, Пловдив” поискаха конкурсите за СУ „Паисий Хилендарски и” ОУ „Райна Княгиня” да бъдат прекратени заради съмнения около фирмата, която ги е спечелила.

На първото предложение, което бе за училището в район „Централен” общинският съветник от „Браво, Пловдив” Яна Димитрова поиска промяна на цялото предложение, което вместо да потвърди спечелилия участник в лицето на Фууд деливъри експрес ЕООД за победител за стопанисването на обекта следващите три години, да не бъде одобрено, за да може да бъде проведен нов конкурс.

Тя заяви, че в никакъв случай не бива да се прави компромис с изхранването на пловдивските деца, като предвид медийните публикации и проверките на институциите не е морално да се одобрява подобно споразумение.

Кметът Костадин Димитров прие изменението на предложението от общинския съветник, но при гласуването стана объркване, като голяма част от общинските съветници не разбраха как се изменя самото предложение, поради което то не събра необходимите брой гласове.

На второто предложение, което бе за училището в район „Северен” ОУ „Райна Княгиня”, Яна Димитрова отново направи същото искане, а Савина Петкова даде уточнение. Тя обясни , че промяната на това решение се нуждае поради факта, че без него  директорите на училищата няма да могат да проведат нови търгове. Стигна се и до почивка от 15 минути, поискана от ПП-ДБ, за да решат как да гласуват.

След прекъсването Веселина Александрова от ПП-ДБ поиска точката да бъде отложена, за да може да бъдат прецизирани текстовете така, че от една страна да няма съмнение в качеството на услугата, а от друга да е спазен законът, за да няма основания да се обжалва в съда решението на общинския съвет. Така двете предложения, които вероятно ще бъдат изменени ще се гледат на следващото заседания на местния парламент.

Прокуратурата проверява пловдивска фирма, предлагала некачествена храна на децаТя се стопанисва от досегашния председател на Общинския съвет на Община Родопи-Георги Цанков

Прокуратурата: Извършваме проверка за наличието на опасни за здравето на децата вещества в храните, от БАБХ – не знаелиНа проведената среща стана ясно, че е имало сигнали от няколко забавачници