7 години след като откри спортна зала „Колодрума” Община Пловдив все още не може да завърши окончателно плащанията към десетките изпълнители на залата.  С решение на Окръжен съд – Пловдив градските власти ще трябва да платят 18 900 лева към фирмата „Азимут спорт”. Компанията бе една от основните изпълнители по оборудването на спортната залата, като тя бе изградила настилката, част от трибуните, както и информационните електронни табла.

Спорът по делото е бил именно за таблата, които е доставила фирмата. Договорът е бил за 189 000 лева без ДДС, като компанията се е забавила с изпълнението на монтажа и бившия зам.-кмет Димитър Кацарски им е удържал 18 900 лева неустойка.

Фирмата обаче е завела дело срещу Община Пловдив, в която става ясно, че забавянето на монтажа е бил по вина на градските власти. Съдът е приел доказателствата на фирмата и поради това удържаните 18 900 лева трябва да бъдат платените на изпълнителя плюс близо 6000 лева разходи.

Спортната зала бе открита през 2015 година, като цената й бе над 50 млн. лева. В последствие Община Пловдив пусна редица допълнителни поръчки за оборудване, обзавеждане, ново осветление и ОВК инсталации.

Все още обаче залата не успява да привлече голям брой събития, а тя да започне да се конкурира със съоръженията в другите големи градове.