Общински имот е превърнат в частен паркинг на живущите в новопостроена сграда в Кючука. Кооперацията се намира на кръстовището на улица „Лайпциг” и улица „Околчица”. Собствениците на апартаменти във въпросната сграда са решили, че частта от улицата пред постройката им принадлежи. Те са затворили мястото с ограда от стоманена тел и са разчертали паркоместа, на коитодори са поставили антипаркинг елементи. Затова сигнализира читател на TrafficNews.

След многократни разговори със служители на Общинския инспекторат и районното кметство стана ясно, че земята, на която е изграден паркинга и са поставени скоби, е общинска и не е давана на частни лица за използване. Многократно сме подавали сигнали и подписки за премахване на колчетата, за да може местата да бъдат използвани от всички живущи в района. Кметството и Инспектората си прехвърлят топката и нищо не се предприема. През това време няколко „богопомазани” използват паркинг на Общината за лични облаги”, коментира читателят ни.

Друга жена, която работи в дентален кабинет под кооперацията увери наш репортер, че паркингът е преотстъпен от Общината за ползване на живущите в сградата. Тя обясни, че местата са ставали обект на спор между съседите, но хората, които обитават постройката имат документи, които потвърждават правото им на ползване на терена.

Репортер на медията ни се свърза с кмета на район „Южен” Костадин Язов, който не потвърди нейната теория. Той заяви, че теренът е частна общинска собственост и не е отстъпен за ползване.

До нас е пусната жалба във връзка с този проблем. Наистина тези паркоместа не са отпуснати от Общината за ползване на кооперацията. Още следващата седмица ще вземем мерки. Ще изпратим архитекти, които да направят схема на местата, тази схема ще се одобри на Експертен съвет, ще бъдат поставени скоби на „Община Пловдив” и ще се издаде наредба за отдаването им под наем на живущите в района”, коментира Язов.

Очаквайте развитие по темата.