НКЖИ са качили споразумението с „Трейс груп холд“ за реконструкцията на Бетонния мост. Макар анексът да е подписан в края на ноември то е качено като изменение в договора на 18 декември.  То е в размер на 4,3 млн. лева, като се добавя към общата сума, която набъбва на 120 млн. лева за пробива на гарата.

С анекса НКЖИ изпълнява ангажимента си към Община Пловдив, които го чакаха, за да се произнесат за затварянето на Бетонния мост.

Очаква се след празниците градските власти да вземат решение кога да разрешат на НКЖИ и „Трейс груп холд“ да затворят Бетонния мост. Другите условия връзките към бул. „Руски” и ул. „Иван Вазов” се очаква да бъдат изпълнени всеки момент.

Припомняме, че в сегашната поръчка има единствено дейности по събарянето на моста, но не и неговото възстановяване. С допълнителното споразумение трябва да се повдигне моста и да се оправят подстъпите към район „Южен”.

От държавната компания обявиха, че ще им трябват между 5 и 6 месеца, за да извършат дейностите по него. Кметът Костадин Димитров заяви, че иска максимално кратък срок между затварянето на моста и отварянето на „Модър-Царевец“. Очаква се движението по него да бъде пуснато на 1 април.

От НКЖИ искат да бутат Бетонния мост след месец, Общината чака анекса за възстановяването муДо дни отпушват движението по кръговото на Централна гара

Премахнаха пречките пред "Модър- Царевец", пускат движението на кръговото на Централна гара