Трите месеца срок „Драгиев и Ко” да завършат пробива "Модър-Царевец" започват да текат от първи януари. Това стана ясно по време на срещата между градоначалника Костадин Димитров и всички фирми ангажирани с проекта. Това означава, че до края на март новата пътна връзка между „Южен” и „Западен” трябва да бъде пусната в експлоатация. На срещата стана ясно, че от фирмата, която работи по Южния обходен колектор „Еко проект-Пловдив” са преместили електрическите кабели от южната страна, които са създавали пречка за строителите. Все още има довършителни дейности, които трябва да приключат до края на годината и обектът изцяло да бъде освободен за основната фирма по "Модър-Царевец". Около 15 януари пък трябва да бъдат преместени и други електрически кабели с голямо напрежение, които биха могли да забавят изпълнението на проекта. От EVN  изразиха готовност, че това може да се случи в най-кратки срокове.

Така линейните срокове за завършването на обекта ще бъдат в края на месец март, като дотогава е планувано да започне реконструкцията на улица „Царевец”, която трябва да продължи осем месеца.

Костадин Димитров заяви, че основният му подход в работата по инфраструктурните обекти е да накара различните фирми да си говорят, без да враждуват едни с други, каквото положение е заварил преди няколко месеца. По думите на градоначалника изключително важно е "Модър-Царевец" да заработи час по-скоро, заради предстоящото затваряне на Бетонния мост. Очаква се също така най-късно утре да бъде пуснато движението на връзката на бул. „Христо Ботев” с ул. „Иван Вазов” и бул. „Руски” като в момента вървят финални действия по асфалтирането и полагането на временна маркировка към ул. „Иван Вазов” и бул. „Руски”, което ще даде глътка въздух на шофьорите преди празниците.